Google-technologie gaat ook bedrijfsleven veroveren

Hoewel thuiswerken voor velen nog altijd een brug te ver is, komt er met de coronacrisis ‘hulp’ uit onverwachte hoek. Ook werkgevers moeten er nu per direct massaal aan geloven. Dat gaat niet bepaald van een leien dakje en komt in de praktijk veelal neer op het aan elkaar knopen van systemen en platforms die elkaar eigenlijk niet verdragen. En dat terwijl er met Google-technologie een bewezen, maar nog vrij onbekend alternatief is.

Flinke opmars

Voor gebruikers van Google-platforms is overschakelen op thuiswerken en zoiets als online documenten delen een abc’tje. Echt verrassend is dat overigens niet als je ziet hoeveel we allemaal, ook jij, al dagelijks probleemloos met internet- en cloudproducten van Google werken. Denk maar aan Google Home en Google Assistant, Google Chrome, Google Drive en natuurlijk Gmail. En ‘googelen’ is natuurlijk ook niet zomaar een veelgebruikt werkwoord geworden. De vele voordelen en gemakken die we als consument ervaren, zijn ook voor het bedrijfsleven beschikbaar in de vorm van onder andere Google Cloud Platform, Chrome Enterprise en G-Suite.

Veiliger, slimmer, sneller

Elders in de wereld is Google in B2B aan een opmars bezig en ook in ons land groeide het all-in-one platform in 2018 met liefst 90%. Dat Google het geknutsel met allerlei platforms en tools die in wezen niet op elkaar zijn afgestemd overbodig maakt, heeft daar zeker mee te maken. En stiekem zie je dat ook in Windows-omgevingen massaal wordt gekozen voor een communicatietool als Hangouts (inderdaad, van Google). Werken met het Google platform is zelfs zo eenvoudig dat dure consultants en tig licenties niet meer nodig zijn. Bovendien komen er op IT-afdelingen meerdere handjes vrij voor bijvoorbeeld projecten of innovaties.

Gratis Google Opportunities Scan

Door die afhankelijkheid van allerlei dealers, consultants en providers moet je als organisatie altijd blijven fietsen met zijwieltjes. Om niet verder te verzanden in obligate verkooppraat, kun je bij Epesi een gratis Opportunities Scan laten uitvoeren. Hierbij sporen we de belangrijkste knelpunten in jouw werkprocessen op, inclusief communicatie, en lichten toe hoe dit beter, slimmer en veiliger kan. En dat hoeft niet allemaal in één keer, maar in kleine stappen en – voor zo lang als nodig – gewoon naast je huidige oplossing. Er valt nog zo veel meer te vertellen over het Google-platform en de ontwikkelingen in de cloud.

En dat gaan we dan ook doen in een reeks blogs die vaak informatief, soms beschouwend en altijd prettig leesbaar zijn. Dus hou je mailbox en social media de komende tijd scherp in de gaten…