Er waait een frisse wind door de zakelijke IT-markt

Een zakelijke blog de wereld in slingeren terwijl we met z’n allen gebukt gaan onder een ongekend zware crisis. Moeten we dat nou wel doen? Bij Epesi vinden we van wel, al hebben ook wij even getwijfeld. Als ‘concessie’ staat dit keer niet de technologie, maar het menselijke aspect centraal. Deze blog gaat namelijk over jou en ons. En Amerikanen.

Amerikanen en cijfertjes

Om met die laatste te beginnen: Amerikanen schermen maar wat graag met cijfers. Google is hierop zeker geen uitzondering. Zo vertellen ze maar al te graag dat een Chrome-device binnen 10 seconden opstart, dat je 0 virusprotectie nodig hebt, dat de Chrome webbrowser wereldwijd marktleider is met bijna 65% aandeel en dat er 1 miljard Google-gebruikers zijn. Gelet op onze belofte van zojuist willen we daar zelf nog iets aan toevoegen, namelijk een compact en zeer positief gestemd Google-team in Middelburg en vele 10-tallen potentieel blije IT-managers in Zuidwest-Nederland. We zijn zo positief omdat we zelf jaren probleemloos met het Google-platform werken en omdat we nu al weten dat er veel bedrijven gaan volgen.

De cloudwerker

Wat het in de markt zetten van Google-omgevingen voor ons extra prettig maakt, is het feit dat het platform zichzelf grotendeels verkoopt. We zijn zelf namelijk van nature, en misschien wel juist als ‘Zeeuwen’, allergisch voor gladde salespraatjes. We zijn ook geen dealer in de pure zin van het woord, maar meer adviseurs. Wat we wel doen is ondernemers helpen om hun bedrijfsprocessen te automatiseren, gebruikmakend van de tools voor Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie van Google. Alles is hierbij gericht op de cloudwerker, die vanaf elke locatie en op elk apparaat productief is, zakelijke apps opent via de cloud (SaaS) en zijn browser veelvuldig gebruikt. Omdat de vier basisdomeinen (infrastructuur, endpoints, applicaties en workflow) volledig op elkaar afgestemd zijn, worden organisaties op hun beurt stabieler, sneller en wendbaarder.

Geen bedreiging

Maar genoeg over ons. Jij komt met Google in een omgeving terecht waarin alles uit hetzelfde internet- en cloud-DNA is ontstaan en daardoor zorgeloos werken mogelijk maakt. We realiseren ons terdege dat dit voor IT-managers ook als bedreigend kan worden ervaren. Je doet namelijk ineens hetzelfde of meer in veel minder tijd. Sommige IT-managers die wij spreken, vrezen dat ze straks misschien noodgedwongen parttime moeten gaan werken. De gewonnen tijd kun je echter juist besteden aan innovaties en allerlei projecten waar je als bedrijf beter van wordt. Daarmee kun je de concurrentie die in een ‘traditionele’ IT-omgeving werkt, in feite een dubbele klap uitdelen.

Kosteloze Opportunities Scan

Bij gebrek aan account managers laten we graag de technologie ‘aan het woord’. Dat doen we met behulp van een kosteloze Opportunities Scan, waarmee we allerlei verbeteringen en besparingsmogelijkheden in jouw organisatie boven water krijgen. Deze kun je hier aanvragen. Hetzelfde geldt voor een overzicht van alle handige Google-tools die er beschikbaar zijn. Wie weet tot snel.