Google only? Microsoft only? Succes only!

Als je het DNA van Google ontleedt, dan kom je als het ware louter internet strings en cloud nucleotiden tegen. Dat Microsoft ondanks haar machtspositie niet kon voorkomen dat Google Chrome is uitgegroeid tot marktleider is wat dat betreft veelzeggend. Dat beide partijen ook prima samen kunnen, is vooral goed nieuws voor bedrijven die nog wat koudwatervrees ervaren.

Stapsgewijs

Je wilt niet weten hoeveel bedrijven de boot afhouden omdat men denkt dat het bij ons alleen maar ‘Google only’ is. Daar waar de deur op een kier staat, kunnen we gelukkig altijd uitleggen dat Google zowel als organisatie als met haar producten een bijzonder open karakter heeft. Er wordt dan ook nooit aangedrongen op een volledige overgang op een Google-omgeving. Zelfs klanten die wèl een volledige transitie naar het Google platform hebben gemaakt, hebben dat in een reeks kleinere stappen gedaan. Thuis bestel je immers ook niet in één keer de complete catalogus van een elektronicaproducent leeg. Pas als die ene koelkast of Tv bevalt, volgt wat later vanzelf die wasmachine of stofzuiger.

Hybride transitie

Ook in het geval van een (gedeeltelijke) transitie naar een andere ICT-omgeving wil je eerst vertrouwen krijgen alvorens de volgende stap te zetten. Met zo’n hybride aanpak blijft alles bovendien voor beide partijen overzichtelijk. Concreet: het is dus prima mogelijk om een op Microsoft gebaseerde ICT-omgeving te ‘upgraden’ zonder dat daarbij alles ineens anders of zelfs onherkenbaar wordt. Dat Microsoft en Google in veel gevallen prima samen kunnen, blijkt onder andere uit onderstaande voorbeelden:

  • Office 365 draait prima op Chromebooks.
  • Je kunt op Chromebooks gewoon inloggen via de Active Directory van je bestaande Windows-omgeving.
  • Android-applicaties worden volledig ondersteund.
  • Probleemloos gebruikers- en apparatenbeheer met behulp van GPO (Group Policy Object).
  • Google Cloud kan uitstekend uit de voeten met Windows-technologie. Dat varieert van op virtuele Windows-servers en Microsoft SQL Server draaiende apps tot systeemeigen .NET-integratie in bekende Microsoft-ontwikkeltools zoals Visual Studio en PowerShell.
  • Chromebooks kunnen worden aangestuurd via Active Directory.
  • Heb je toch nog veel Windows pc’s, maar proef je wel al een deel van de voordelen van Chrome Enterprise, dan kunnen Chrome browsers op Windows pc’s eenvoudig worden beheerd via Admin console.

Dat beide grootmachten prima samen kunnen, bleek half januari nog toen Microsoft haar Edge 75+ uitbracht. De volledig nieuwe versie van de webbrowser is namelijk gebaseerd op Chromium van Google. En daarmee maak jij ongemerkt mooi de volgende stap in de mooie wereld die Google heet.