Overstapangst? Te lang blijven hangen, DAT is pas eng!

Hoewel wij als overtuigd ambassadeurs van Google zo onze ideeën hebben over de ideale IT-omgeving, gaan we andere ‘smaken’ niet per definitie uit de weg. Ook is het mogelijk om Google-technologie in stappen te omarmen, of slechts een deel ervan. Bij de frisse wind die Google heet, past een eveneens verfrissende dienstverlener die out-of-the-box te werk gaat. Eng? Voor velen wel. Maar te lang bij een vastgeroeste IT-partij blijven, dat vinden wij pas eng!

Spookbeelden

Menig directeur of IT-manager krijgt acuut blaren op zijn rug bij de gedachte om op zoek te moeten naar een andere IT-partner. ‘Want’ dikke kans op een wurgcontract, we moeten alle hardware, software en wachtwoorden vervangen en we krijgen ‘natuurlijk’ meer downtime. Bij een gang naar de cloud heb je echter überhaupt geen eigen servers meer, dus ook geen beheerslasten. En downtime is in datacenters even zeldzaam als pinguïns op de Noordpool. Kortom: deze spookbeelden zijn volkomen achterhaald, als ze ooit al enige waarde hebben gehad. En over waarde gesproken: daar zit wat ons betreft precies de crux.

Ben jij in control of je IT-partner?

De tijd dat ICT c.q. automatisering puur ondersteunend was aan bedrijfsprocessen ligt allang achter ons. De rol van ICT-technologie is meer dan ooit gericht op het creëren van bedrijfswaarde in termen van medewerkersefficiëntie en -beleving, klantcommunicatie en -ervaring en positionering ten opzichte van de concurrentie. ICT kan in veel gevallen zelfs het verschil betekenen tussen slagen of falen. Maar dan moet jouw IT-partij daar wel in mee willen en kunnen. Als die zich te behoudend opstelt of wanneer niet jij maar zij ‘in control’ zijn, dan laat je geheid kansen liggen. Dan is het wachten totdat concurrenten die wèl oprapen. Zelfs, of misschien wel juist, in crisistijd.

Bekijk de risico’s, maar benut de kansen

Een Amerikaans onderzoeksbureau analyseerde in dit verband de Fortune 500 van enkele jaren geleden en kwam tot de verrassende conclusie dat maar liefst 57% van deze bedrijven tijdens een recessie was opgericht. Zij zagen, naast ongetwijfeld wat risico’s, vooral kansen en hadden het lef om die te benutten. Bij een aanzienlijk deel van hen speelde het gebruik van moderne ICT-technologie een doorslaggevende rol. En geloof ons, dat was ze nooit gelukt met een behoudende IT-partner! Vind je echter een ICT-partij die al jaren vernieuwende IT-architecturen ontwerpt en implementeert voor organisaties van pakweg twintig tot meer dan 10.000 werkplekken , die daarnaast de tools en expertise heeft om alles aan elkaar te knopen en ook nog eens maatwerk software kan leveren, dan zit je dus in feite geramd.

Nou schijnt er zo’n partij in Middelburg te zitten die bovendien barst van de ambitie. Misschien toch maar eens kennismaken? Je kunt ze bereiken op tel. 0118-613220.