“De cloud activeert een enorm potentieel onder medewerkers”

Trouwe lezers van onze blogs weten dat wij ons enthousiasme voor de cloud en agile werken niet onder stoelen of banken steken. Met het exploderen van thuiswerken is het aantal ‘cloudofielen’ eveneens explosief gegroeid. En dat zijn zeker niet alleen jongeren. Peter Sinke is de 50 ruim gepasseerd en voelt zich als cloudwerker 30 jaar jonger. “Dankzij cloudtechnologie mogen medewerkers voor het eerst zelf ‘aan de knoppen’ zitten. Dat is ronduit revolutionair”, aldus Peter.

Te afhankelijk van experts

Doordat medewerkers in de cloud veel meer keuzevrijheid hebben en allerlei slimme tools tot hun beschikking krijgen, wordt er een enorm potentieel aangeboord. Niet in de laatste plaats omdat dit enorm motiverend werkt en daar is het Peter vooral om te doen. “Tot 2012 was ik zelf nog een overtuigd conventionele IT-Consultant. Dat betekende dat we veel kantoorsoftware leverden op lokale servers waarbij de klant sterk afhankelijk was van de hard- en software en van onze experts. Wij deden al het moeilijke werk voor hen, bijvoorbeeld op het gebied van inrichting van ERP-systemen, Disaster Recovery-oplossingen en software updates. Updates van de software was echter tijdrovend en duur en bracht relatief veel risico met zich mee. Dat is in de cloud wel anders.”

Geen ruimte voor ontwikkeling

Het zat Peter steeds meer dwars dat medewerkers, die uiteindelijk de belangrijkste asset voor elk bedrijf zijn, geen ruimte hadden om zelf te beslissen met welke tools ze konden werken en zo afhankelijk waren van IT-medewerkers. Dit werkt immers als een rem op de ontwikkeling van bedrijven. Na wat omzwervingen in de ERP-wereld trad Peter in dienst bij een producent van innovatieve en hoogwaardige LED-verlichting. Peter: “Ook hier staat cloudwerken nog in de kinderschoenen, maar ik ben momenteel druk bezig om een versnelde transitie naar de cloud te maken. Daarbij heb ik, mede op aanraden van Epesi die ons hierbij ondersteunen, gekozen om binnen de transitie de werkplekken, daar waar het kan, in te richten op basis van Google Chrome met de webbrowser als front-end applicatie. Hierbij sluit de software in de cloud perfect aan op de bestaande ERP-omgeving.”

In dienst bij Epesi

“Verder is werken in de cloud zo eenvoudig dat dure consultants en allerlei kostbare licenties niet meer nodig zijn. Hierdoor worden we als organisatie veel stabieler, wendbaarder en innovatiever. Tegelijkertijd gaan we naast de transitie naar de cloud, agile & scrum breder trekken dan ICT en software en dit ook doorvoeren in projecten die we uitvoeren. We merken aan den lijve dat zaken als een kortere time-to-market, innoveren en kosten en risico’s van core applicatieprojecten reduceren geen loze kreten zijn.” Peters enthousiasme voor agile en cloudwerken werd zelfs zo groot dat hij onlangs, naast zijn baan als ICT Officer, als Cloud Consultant in dienst trad bij…Epesi!

Bevrijding van de medewerker

“Omdat ik bij Epesi ook software ontwikkel, kan ik dankzij low-code en no-code tooling ook nog eens sneller werken. Hierdoor heb ik meer tijd om mijn proces- en verbeterkennis te vertalen naar werkbare oplossingen. Al met al is cloudwerken in wezen een democratisering of bevrijding van de medewerker en een sterke verbetering van het rendement. Daar wil ik maar al te graag mijn steentje aan bijdragen. Ik merk zelf immers wat het met mij heeft gedaan. Ik werk met veel meer plezier en heb merkbaar meer invloed op het bedrijfsresultaat. En de koek is nog lang niet op, want er komen dagelijks tientallen tot honderden interessante cloudfunctionaliteiten bij.”

Wil jij net zo enthousiast worden als Peter? Neem dan gerust contact met hem op via peter@epesi.nl of bel 0118-613220.