Digitalisering? Hier liggen je grootste kansen

Digitalisering. Google er eens op en je krijgt bijna 16 miljoen resultaten. Niets voor jou? Of misschien toch wel? Kijk eens kritisch naar je eigen organisatie vanuit deze drie invalshoeken. Grote kans dat je je bedenkt.

1 Klantrelatie

Door consumerization of IT – het gebruik van technologie in een dagelijkse, op consumenten gerichte context – en de coronacrisis, verandert de behoefte van consumenten. Dat heeft invloed op hoe je het best met je klanten kunt omgaan. Om daar optimaal op in te spelen, moet je proactief zijn en zo snel mogelijk verbeterstappen zetten. Die verbeterstappen zet je het snelst door digitale middelen in te zetten.

2 Interne organisatie

Vasthouden aan oude IT-systemen verhindert flexibiliteit, terwijl flexibiliteit en wendbaarheid nodig is om als organisatie te overleven. Probeer stap voor stap te verbeteren door het selecteren van flexibele technologie en softwaregestuurde infrastructuur en oplossingen. Als je kiest voor standaard softwareoplossingen, krijg je vaak te maken met dure implementatietrajecten. Onderzoek ook eens of er makkelijkere low-code oplossing mogelijk is.

3 Medewerkersbeleving

Medewerkers zijn de drijvende kracht achter iedere organisatie en gemotiveerde medewerkers zijn minstens zo kostbaar als trouwe klanten. Tegelijkertijd weten we allemaal dat IT vaker wel dan niet een sta-in-de-weg is om goed en prettig te kunnen werken. Zonde, want de juiste software en systemen ondersteunen het werk van de medewerkers. Slimme automatisering versnelt de interne processen. De grootste struikelblokken? Trage applicaties, complexe user interfaces en niet op elkaar afgestemde systemen. En dat in een tijd waarin het heel goed mogelijk is om processen zo vorm te geven dat de medewerkers zo efficiënt mogelijk hun werk kunnen doen.

En nu?

Of het nu gaat om de klantrelatie, de flexibiliteit en wendbaarheid van je interne organisatie of de beleving van je medewerkers, digitalisering kan je helpen stappen te zetten. Maar hoe vlieg je dat aan? Betrek in een vroeg stadium een IT-partij met verstand van zowel processen, systemen en software om zo de juiste strategie te kunnen bepalen. Ga je eerst zelf oplossingen definiëren en dan pas op zoek naar een leverancier, dan mis je mogelijk kansen om snelle verbeteringen te maken.

Nieuwsgierig?

Wij geloven in de kracht van digitalisering. In innovatie die organisaties echt een stap (of wat) verder helpt. Nieuwsgierig hoe digitalisering jouw organisatie verder kan helpen? Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118-613220. We leren je graag kennen.