Maximaliseer de talentontwikkeling van jouw club met Super Star Academy 

Iedereen die betrokken is bij een sportclub, of het nu als trainer, speler of ouder is, weet hoe belangrijk talentontwikkeling is. In deze blog vertelt Bart de Ruijsscher, eigenaar van SatisfITeers en data-believer van het eerste uur, over de Super Star Academy. Dit innovatieve platform helpt clubs, trainers en spelers om hun potentieel te maximaliseren. 

Verder dankzij data 

Ik schreef al eerder dat ik het een gemiste kans vind dat apps en platforms zoals Strava en TrainingPeaks zich alleen richten op de individuele sporter. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je data goed inzet, je zowel individuen als teams verder helpt. Daarom hebben wij de Super Star Academy ontwikkeld, een platform dat werkt op smartphones, tablets en het web. Het platform kan niet alleen ingezet worden door profclubs en -spelers, maar zeker ook door amateurs. De Super Star Academy is gebaseerd op vier pijlers: organisatie, communicatie, leren leren en ontwikkeling. 

Organisatie - orde in de chaos 

Om een sportclub efficiënt te runnen, moet je de boel goed organiseren. Super Star Academy biedt praktische tools om je te helpen bij het beheren van teams en activiteiten. Dit betekent eenvoudigere communicatie en efficiëntere planning. Van het aanmelden voor activiteiten tot het bijhouden van aanwezigheid, dit platform brengt orde in de chaos. 

Communicatie - verbindend en efficiënt 

Een goede communicatie tussen trainers, spelers en ouders is belangrijk voor elke succesvolle sportclub. Super Star Academy bevordert deze communicatie met functies zoals een-op-een-chatmogelijkheden tussen spelers en trainers, centrale aankondigingen naar spelers en hun ouders. De chat-stijl-feedback maakt de feedbackloop korter en effectiever en versterkt de onderlinge band tussen trainers en spelers. 

Leren leren - zelfreflectie en ontwikkeling 

Talentontwikkeling gaat niet alleen over fysieke training, maar ook over het stimuleren van zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling. Met het onderdeel ‘leren leren’ kun je spelers aanmoedigen om te reflecteren op hun eigen prestaties, zowel tijdens trainingen als wedstrijden. Videoanalyse helpt die zelfreflectie te stimuleren. Het platform biedt ook instructies op het gebied van spelprincipes, balvaardigheid, kracht en mobiliteit. Daarnaast wordt spelers aangemoedigd huiswerk te maken, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling. Tenslotte kunnen trainers eenvoudig reageren op de zelfreflecties en -evaluaties van spelers. Dit alles zorgt voor een positieve coachingomgeving. 

Ontwikkeling en analyse - meetbaar succes 

De laatste pijler van Super Star Academy biedt inzicht in de fysieke ontwikkeling van spelers. Periodieke metingen en zelfmetingen geven een duidelijk beeld van de groei. Bovendien helpt dat bij het voorspellen van groeispurten en het begrijpen van de relatie tussen fysieke ontwikkeling, prestaties en ervaring. Door aanwezigheid op trainingen en wedstrijden en de gespeelde tijd bij te houden, worden prestaties inzichtelijk. 

Doe je mee? 

Wil je meer weten over Super Star Academy en hoe het jouw club kan helpen? Neem gerust contact met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118- 613 220. We helpen je graag ontdekken hoe Super Star Academy jouw club kan helpen om talenten te ontwikkelen. 

Vorige
Vorige

Epesi bleek de perfecte stageplek voor mijn opleiding

Volgende
Volgende

Zin in nóg een saaie PowerPoint, of wil je digitalisering laten leven?