Van lokale computerwinkel naar dynamische werkplek

Het is inmiddels bijna dertig jaar geleden dat B en P de deuren opende in Breskens. In de tussentijd heeft het bedrijf enorme ontwikkelingen meegemaakt. Wat begon als de lokale computerwinkel van Breskens is uitgegroeid tot serieuze IT-partner die weet wat een ondernemer nodig heeft. Hoog tijd voor een nieuw onderkomen. In deze blog vertelt Thijs de Groote, general manager bij zowel B en P als de overkoepelende IT-groep SatisfITeers, wat de nieuwe locatie het team – en natuurlijk de klanten – brengt. 

Begonnen als lokale computerwinkel 

In 1996 openden Luc en Caroline Buijsse de deuren van B en P, en al snel werd het dé plek in Breskens – of Bresjes voor de gemiddelde Zeeuw – waar je moest zijn voor alles wat met computers te maken had. Internet was toen nog echt een ding: iedereen had het erover, maar wat je er precies mee moest? Online winkelen? Dat klonk toen nog als sciencefiction! Bij B en P konden mensen binnenlopen voor persoonlijk advies van iemand die echt verstand had van computers. Je kon de nieuwste modellen zien en voelen, en als je computer kuren had, stond er iemand klaar om 'm weer aan de praat te krijgen. Daarmee hebben Luc en Caroline een stevige basis gecreëerd voor het mooie bedrijf dat B en P vandaag de dag nog steeds is. 

Focus op zakelijke markt 

Zoals veel organisaties hebben we de opkomst van verkoop via internet gevoeld. De keuze om ons te richten op de zakelijke markt was een natuurlijke evolutie, een stap die ons heeft gevormd tot wie we nu zijn. Toen we begin 2022 onze krachten bundelden met Epesi, luidden we echt een nieuw tijdperk in. Het werd zo langzamerhand wel tijd voor een volgende stap, een frisse start. Eind 2023 zijn we verhuisd naar Haven Westzijde, op één minuut lopen van de dijk, waarachter het strand van Breskens ligt. 

Een teaminspanning voor een nieuw begin 

Wanneer ik naar ons team kijk, ben ik best trots op wat we samen hebben bereikt en waar we nu staan. Het is heel makkelijk om zo’n verhuizing uit te besteden, maar wij hebben alles zelf gecoördineerd, en dat in een relatief korte tijd. Het leggen van de vloer, het bekleden van de wanden, het schilderwerk, de inrichting en het uitzoeken van het meubilair. Hiervoor hebben we samengewerkt met een van onze klanten, Verdegem Wonen. Ook zij hebben snel geschakeld en effectief gecommuniceerd. Het is ook zeker hun verdienste dat we dit project zo snel en succesvol konden afronden. 

Een feestelijke opening 

We waren precies op tijd klaar voor de kerstborrel. Zit je in je mooie nieuwe kantoor, komt iedereen met zo’n leipe kersttrui aan. Vooraf had ik me wel even stiekem afgevraagd of de mensen misschien gehecht zouden zijn aan de geschiedenis van het oude pand, maar die zorg was nergens voor nodig: iedereen had zin in de verhuizing. Achteraf bezien was het een schot in de roos.  

Aan de kust 

Het pand is een bedrijfsverzamelgebouw en is eigendom en in beheer van – je raadt het al – een klant van ons: VRP Vastgoed Beheer. Wij beheren niet alleen hun Microsoft 365-omgeving, maar ook het netwerk in het gebouw. Dus daar kunnen we in elk geval niet over klagen. Het strand ligt zo dicht bij ons nieuwe kantoor dat we de zeelucht bijna kunnen ruiken. We kunnen straks, als het weer beter wordt, in het strandpaviljoen gaan lunchen of avondactiviteiten op het strand organiseren. Maar ook binnen kunnen we onze energie kwijt. Er staat een tafeltennistafel, een tafelvoetbaltafel en natuurlijk een Playstation met FIFA. Zitten we hier met een hele club van die digitale rakkers, en waar kiezen ze voor? Niet voor het scherm, maar voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal.  

Eén bedrijfscultuur 

Trouwens, over een nieuw hoofdstuk gesproken. In het begin merkten we nog weleens dat er cultuurverschillen waren in het team van Epesi en het team van B en P. Die zijn inmiddels grotendeels wel verdwenen. Collega's uit Middelburg, die officieel in dienst zijn bij Epesi, werken net zo gemakkelijk (en vaak) vanuit onze locatie in Breskens, maar ook andersom. Wat dat betreft blijkt dit nieuwe begin ook een perfecte timing. 

Meer weten?  

Wil je ontdekken hoe je jouw IT-investering kunt maximaliseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via thijs@benp.biz, bart@epesi.nl of bel naar 0117- 385 385. We leren je graag kennen! 

Geen vraag, maar wel geïnspireerd? Volg onze LinkedIn-pagina of schrijf je in voor onze blogs.    

Vorige
Vorige

Digitale transformatie in de maakindustrie. Een stap dichterbij dankzij ‘Klik op Morgen’.

Volgende
Volgende

‘ICT is onze motor. Die moet gewoon draaien’