Digitale transformatie in de maakindustrie. Een stap dichterbij dankzij ‘Klik op Morgen’.

Regionale ontwikkelingsmaatschappij Impuls Zeeland helpt bedrijven in de regio om de stap naar digitalisering te zetten. Dat doet zij onder andere door de 'Klik op Morgen'-expertregeling te ondersteunen, een subsidieregeling voor Zeeuwse mkb-bedrijven in de maakindustrie. Dankzij deze subsidie kun je kosteloos een expert inschakelen om te onderzoeken hoe digitalisering jouw bedrijfsvoering kan verbeteren. In deze blog verkent Bart de Ruijsscher, eigenaar van SatisfITeers, hoe deze regeling ook jouw bedrijf kan helpen een digitale sprong voorwaarts te maken. 

De spannende sprong naar digitalisering  

Het internet heeft de spelregels van zakendoen drastisch veranderd. Dat geldt ook voor de maakindustrie. Toch kan de sprong naar digitalisering, automatisering en robotisering – juist voor die sector – soms overweldigend lijken. Waar moet je beginnen? Wat is haalbaar en wat kun je beter laten? Wat gaat het me kosten en wat gaat het me opleveren? De 'Klik op Morgen'-regeling stelt Zeeuwse mkb’ers in de maakindustrie in staat om tot veertig uur gratis advies in te winnen bij experts die je helpen een eerste – of volgende – stap te zetten bij digitalisering. Of het nu gaat om het stroomlijnen van je marketingproces, het verbeteren van het contractmanagement, het automatiseren van je productielijn of het optimaliseren van je datagebruik, digitalisering biedt enorm veel kansen. Wij helpen je graag te identificeren waar voor jou het meest te halen valt. 

De verborgen kansen van digitalisering voor jouw maakbedrijf 

Ik hoor je denken: ‘Wat moet ik daar nu mee, bij mij valt toch niets te digitaliseren?’ Deze vraag krijgen we vaker te horen, maar onze ervaring is dat bijna elk mkb-maakbedrijf winst kan behalen door te investeren in technologie. In negen van de tien gevallen zijn we in staat geweest om waardevolle oplossingsrichtingen te identificeren. Om dat snel en efficiënt te doen, hebben we een doeltreffend systeem ontwikkeld. Dat begint met een scopegesprek, waarna we de relevante en haalbare aspecten van digitalisering voor jouw bedrijf in kaart brengen. Vervolgens bepalen we de prioriteiten en bespreken we de mogelijke oplossingsrichtingen. Dat kan variëren van het implementeren van een bestaande oplossing tot het ontwikkelen van een nieuwe maatwerktool met behulp van slimme no-code- of low-code-technologieën. Deze stap-voor-stapmethode stelt ons in staat om binnen die veertig uur waardevol advies te leveren. 

Multidisciplinair perspectief  

Bij onze aanpak profiteer je van de inzichten van diverse disciplines binnen ons team. Dit betekent dat je niet alleen advies krijgt van business consultants, maar ook van technische experts. Dit multidisciplinaire perspectief is vrij uniek in onze sector. Of er nu al een bestaande oplossing is die bij jouw uitdaging past of we iets nieuws moeten ontwikkelen, wij zorgen ervoor dat het werkt voor jou. Dat is tenslotte waar het allemaal om draait. 

Laten we samen bouwen aan jouw toekomst 

Ben je klaar om de mogelijkheden van digitalisering te verkennen? Check de website van ‘Klik op Morgen’. Je kunt ook contact opnemen met ons op via bart@epesi.nl of bel naar 0118- 613 220. We helpen je graag ontdekken hoe wij, met de 'Klik op Morgen'-regeling, jouw bedrijf kunnen helpen groeien en innoveren. Dit is niet alleen een kans om voorop te lopen in de maakindustrie, maar ook om te investeren in een toekomst waar technologie en productie hand in hand gaan.  

Vorige
Vorige

AI een bedreiging? Niet met AI... 

Volgende
Volgende

Van lokale computerwinkel naar dynamische werkplek